Sprinkler
Wij gaan ervoor

Gecertificeerde sprinkler-
en brandmeldinstallaties

Wijnen Sprinkler

De gevolgen van een brand kunnen verstrekkend ingrijpend zijn. Met een sprinklerinstallatie voorkomt u grote uitbreidingen van brand en daarmee schade. Voor elk gebouw maken wij met onze kennis, ervaring en praktische inzichten een passend ontwerp. Uw veiligheid en die van de mensen om u heen zijn hierbij onze belangrijkste zorg. Daarom zorgen we voor betrouwbare, bedrijfszekere en gecertificeerde sprinkler- en brandmeldinstallaties.

Bij Wijnen Sprinkler staat een flexibel en innovatief team van specialisten voor u klaar. Met een hands-on mentaliteit realiseren wij niet alleen uw nieuwe installatie, wij verlenen 24/7 landelijke service en onderhoud aan onze opdrachtgevers. Dat gaat overigens in veel gevallen een stuk verder dan alleen beheer, onderhoud en inspecties van installaties.

Ons team

Certificeringen en keurmerken

Met onze erkenningen bent u verzekerd van de inzet van goed opgeleide mensen met de vereiste diploma’s. Met de juiste kennis en ervaring krijgt u altijd deskundig advies. We werken veilig en leveren en onderhouden betrouwbare, bedrijfszekere en gecertificeerde sprinkler- en brandmeldinstallaties. Ook zijn we aangesloten bij Techniek Nederland.

Als erkend leerbedrijf dragen wij graag bij aan de toekomst van vakmanschap, want het vak leer je het beste in de praktijk. Daarom geven we leerlingen (o.a. BBL) de mogelijkheid om bij ons kennis te maken met de praktijk. Zo ontdekken ze wat ze leuk vinden en wat het bedrijfsleven van ze verwacht.

Onze opdrachtgevers

Wij bieden u een totaalpakket

Wijnen Sprinkler ontwerpt, realiseert en onderhoudt sprinklerinstallaties. Dat doen we voor bedrijfspanden, industrie, woontorens, scholen, kantoren en (woon)zorgcomplexen. Wij zijn toonaangevend, gecertificeerd, oplossingsgericht en praktisch ingesteld. We bieden een breed scala aan diensten en systemen, die zowel op zichzelf als geïntegreerd werken én voldoen aan alle kwaliteitseisen. We lichten ze graag aan u toe.

 

Sprinklerinstallaties

Een sprinklerinstallatie is een automatisch brandblussysteem, dat brand geheel automatisch, zonder tussenkomst van mensen, snel en effectief bestrijdt. De installatie wordt automatisch geactiveerd door hitte en sproeit alleen op de plek(ken) waar het brandt. Zo zorgt de installatie ervoor dat vluchtenwegen veilig zijn en (bedrijfs)processen minimaal worden verstoord. De meeste branden worden automatisch geblust door een goede sprinklerinstallatie. Wijnen Sprinkler heeft veel ervaring met het ontwerpen, de aanleg, certificering en inspectie van sprinklerinstallaties. Of het nu een NEN-EN12845, FM, NFPA of Vds installatie betreft, wij kunnen deze voor u realiseren. Ook beschikken wij over de juiste deskundigheid van de bijbehorende Bouwkundige, Installatietechnische en Organisatorische (BIO) maatregelen.

Naast het onderhoud van uw sprinklerinstallatie moet deze ook worden beheerd door een Opgeleid Persoon (OP). U kunt hiervoor zelf een medewerker laten opleiden of dit uitbesteden aan Wijnen Sprinkler.

Blusgasinstallaties

Een blusgasinstallatie is een systeem dat brand bestrijdt door gebruik te maken van blusgassen, zoals stikstof, koolstofdioxide, argon of FM200. Deze gassen doven branden door de zuurstofconcentratie te verminderen, warmte te absorberen of chemische reacties te remmen. We passen ze vaak toe in situaties waar traditionele blusmethoden, zoals water of schuim, niet geschikt zijn of schade kunnen veroorzaken aan (gevoelige) apparatuur. Denk aan serverruimtes, musea en archieven.

Wij hebben veel kennis en ervaring met het ontwerpen, de aanleg, certificering en inspectie van blusgasinstallaties. Ook beschikken wij over de juiste deskundigheid van de bijbehorende Bouwkundige, Installatietechnische en Organisatorische (BIO) maatregelen.

 

Schuimblusinstallaties

Een schuimblusinstallatie maakt meestal gebruik van Aqueous Film Forming Foam (AFFF) om branden te bestrijden. Schuim is effectief om vloeistofbranden te blussen, zoals olie, brandstof of chemische vloeistoffen. Schuimblusinstallaties passen we ook toe in situaties waar traditionele blusmethoden, zoals water, niet geschikt zijn of schade kunnen veroorzaken aan (gevoelige) apparatuur of materialen.

Onze schuimblusinstallaties kom je tegen in industriële omgevingen en utiliteitsgebouwen. Wij beschikken over de juiste deskundigheid van de bijbehorende Bouwkundige, Installatietechnische en Organisatorische (BIO) maatregelen. Wijnen Sprinkler heeft veel kennis en ervaring met het ontwerpen, de aanleg, certificering en inspectie van schuimblusinstallaties.

 

Brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties

Een brandmeldinstallatie heeft diverse functies, zoals brand voorkomen, detecteren en hulpdiensten inschakelen. Door tijdig te alarmeren wordt bovendien tijd gecreëerd om te kunnen vluchten. Wij leveren gecertificeerde oplossingen voor grote werkplekken en voor publiek toegankelijke gebouwen, zoals winkels, kantoren en instellingen. Elk project start met het opstellen van een Programma van Eisen (PvE) en overleg met de betrokken instanties, zoals gemeente, brandweer en verzekeraar. Daarna ontwerpen en installeren we uw installatie, verzorgen we de certificering en het onderhoud.

Een ontruimingsalarminstallatie maakt bij brand of andere calamiteiten een snelle en veilige ontruiming van uw gebouw mogelijk. De installatie waarschuwt tijdig en adequaat de aanwezige personen, conform de actuele wet- en regelgeving. Wij hebben veel ervaring op dit gebied en helpen u graag met de installatie en het onderhoud van een type A of type B ontruimingssysteem met gesproken woord.

Tweewekelijks testen

Het tweewekelijks testen van uw sprinklerinstallaties is onderdeel van het onderhouds- en veiligheidsprotocol. Door elke twee weken te testen, zorgen we ervoor dat uw installatie bij brand altijd effectief reageert en optimaal functioneert. Onderdelen van de test zijn onder meer het testen van de pomp, alarmtest, drukcontrole, visuele inspectie en elektrische controles.

Door tweewekelijks te testen, kunnen we eventuele problemen snel identificeren en verhelpen. Afhankelijk van lokale voorschriften en de aard van het gebouw of de installatie, kan de frequentie van tests en onderhoud verschillen. We vertellen u er graag meer over.

Service en onderhoud

Onze 24/7 beschikbare serviceafdeling bestaat uit een team van gespecialiseerde en gecertificeerde techneuten. Als u een storing of lekkage heeft aan uw installatie, zijn ze snel ter plaatse. Met het juiste onderhoud faciliteren we een langdurige betrouwbaarheid. Afhankelijk van uw installatie, de aard van het gebouw en de lokale voorschriften, bieden we een service- & onderhoudsplan op maat met onder andere halfjaarlijks of jaarlijks preventief onderhoud, tweewekelijks testen, takinspecties, reparaties aan onderdelen en modificaties.

Een verbouwing, nieuwe gebruiker of andere indeling van uw pand? Dat kan de brandveiligheid van een ruimte beïnvloeden. Als wij tijdens het regulier onderhoud afwijkingen signaleren, dan bekijken we of er aanpassingen nodig zijn, zodat uw installatie blijft voldoen aan de regelgeving.

Hoe kunnen wij u helpen?

De knettergoeie vakmensen van Wijnen `sprinkler gaan graag voor u aan de slag. Vertel ons wat uw uitdaging is en wij komen met een pragmatische oplossing. Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Wijnen Sprinkler
+31 (0)40 290 11 60