Distributiecentrum VEN03
Venlo

Warehouse met kantoor

Opdrachtgever SCP 20 B.V.
Bouwlocatie Venlo
BREEAM ambitie Very Good
Divisies BouwSprinkler
Het project

Nieuwbouw in twee fasen van een hoogwaardig build-to-suit distributiecentra voor Somerset Capital Partners op Trade Port Noord te Venlo.

Het gebouw ligt ten noorden van de A67 en bevat twee rug-aan-rug gepositioneerde logistieke hallen, met naast de warehouses kantoor. Het kantoorvolume van hal 1 is gemaximaliseerd door een dubbele mezzanine toe te passen, waardoor in deze hal het hoofdkantoor inclusief distributiecentrum gehuisvest kan worden.

Het kantoor steekt uit ten opzichte van de distributiehal en is uitgevoerd in glas met horizontale, donkergrijze banden. De hal is uitgevoerd in een mezzosplit plint met een licht grijs, metallic sandwichpaneel. De lange westgevel – tevens de entreezijde van het gebouw – heeft een geheel eigen karakter gekregen door een golf in de gevel waarin een groot venster is gemaakt. Achter deze golf staat een grote boom en is de sprinklertank weggewerkt. Dit venster, en de ramen in de zijgevel die in hoeveelheid toenemen richting het grote venster, worden geaccentueerd door een kader. Door deze ramen, afgeronde hoeken en een lagere betonplint aan de zijgevels, wordt het gebouw een stuk verzacht, en wordt de entree verbijzonderd.