Werktuigbouwkunde
Wij gaan ervoor

Complete werktuigbouwkundige
installaties

Wijnen Werktuigbouwkunde

Als installateur utiliteit denken wij graag mee over ontwerp, realisatie en beheersing van complete werktuigbouwkundige installaties. Ieder gebouw verdient maatwerk om een comfortabele, efficiënte en duurzame omgeving te creëren.

Gepersonaliseerd op de wensen van de gebruikers en rekening houdend met het doel van uw project. Of het nu werken, ondernemen, leren, zorgen, leven of wonen is, ons doel is u een totaalpakket te leveren en u te ontzorgen.

Ons team

Certificeringen en keurmerken

Met onze erkenningen bent u verzekerd van de inzet van goed opgeleide mensen met de vereiste diploma’s. Met de juiste kennis en ervaring krijgt u altijd deskundig advies. We werken veilig en leveren en onderhouden een betrouwbare, bedrijfszekere en gecertificeerde installatie. Ook zijn we aangesloten bij Techniek Nederland.

Als erkend leerbedrijf dragen wij graag bij aan de toekomst van vakmanschap, want het vak leer je het beste in de praktijk. Daarom geven we leerlingen (o.a. BBL) de mogelijkheid om bij ons kennis te maken met de praktijk. Zo ontdekken ze wat ze leuk vinden en wat het bedrijfsleven van ze verwacht.

Onze opdrachtgevers

Onze diensten

Wijnen Werktuigbouwkunde realiseert werktuigbouwkundige installaties in de utiliteit en industrie. Bij voorkeur zijn wij in elke fase van het proces betrokken; advies, ontwerp, uitvoeren en onderhouden. Onze werktuigbouwkundige installaties vindt u in de utiliteit: distributiecentra, kantoren, winkels, (woon)zorgcomplexen en schoolgebouwen. We zetten in op duurzaamheid en langdurige betrouwbaarheid. Dat doen we met een scala aan diensten en systemen, die zowel op zichzelf als geïntegreerd werken én voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Verwarming en koelinstallaties

Het binnenklimaat van uw gebouw moet prettig en gezond zijn. Dat is voor iedereen belangrijk.  Een goede ventilatie en behaaglijke temperaturen zijn essentieel. Koel tijdens de warme zomerdagen en gelijkmatig en constant verwarmd als het wat frisser is. Eventueel gebruikmakend van airconditioning, warmtepomp, vloerverwarming of -koeling etc.

Wij vertalen uw wensen en eisen in een ontwerp en kijken naar een optimale samenwerking met de andere installaties in uw gebouw. Vervolgens realiseren en onderhouden wij de installatie, zodat deze ook op lange termijn optimaal en efficiënt blijft functioneren.

Ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties

Frisse lucht en goede ventilatie houdt gebruikers van uw gebouw gezond, fris en scherp. Hiervoor is een breed scala aan mogelijkheden beschikbaar, variërend van eenvoudig tot complex, maar altijd probleemloos te combineren. Graag gaan we samen met u aan de slag om een fris, gezond en productief binnenklimaat te realiseren.

Wij vertalen uw wensen en eisen in een ontwerp en we zorgen voor een optimale samenwerking met de andere installaties. Na het realiseren verzorgen wij ook het onderhoud van uw installatie, zodat deze ook op lange termijn optimaal en efficiënt functioneert.

Tapwater en sanitair

Wijnen verzorgt ook het ontwerp, de aanleg, inspectie en het onderhoud van tapwater en sanitair in de utiliteit. Denk hierbij aan sanitaire voorzieningen, zoals toiletten, wastafels, bidets en andere apparaten voor persoonlijke hygiëne. Daarnaast zijn we u graag van dienst met afvoersystemen en waterleidingen. Wijnen Werktuigbouw staat voor u klaar in de utiliteit zoals bedrijfspanden, kantoren, winkels, (woon)zorgcomplexen en schoolgebouwen.

Het is belangrijk dat het tapwater schoon en veilig is en dat de sanitairsystemen goed worden ontworpen en onderhouden om de hygiëne te waarborgen. De wet- en regelgeving rondom drinkwaterkwaliteit en sanitair varieert per regio. We vertellen u er graag meer over.

Brandslanghaspels

De brandslanghaspels van Wijnen Werktuigbouw vindt u uitsluitend in utiliteitsgebouwen; bedrijfspanden, winkels, kantoren, (woon)zorgcomplexen en schoolgebouwen en industrie. De haspel maakt hierbij altijd onderdeel uit van een compleet brandbestrijdingssysteem. Brandslanghaspels worden ingezet voor het bestrijden van branden in een vroeg stadium. Ze zijn bedoeld voor gebruik door getrainde personen, zoals bedrijfshulpverleners of brandweerlieden.

Hemelwater-, riool- en vuilwaterafvoersystemen

Wijnen Werktuigbouw verzorgt ontwerp, aanleg, inspectie en onderhoud van hemelwater-, riool- en vuilwaterafvoersystemen voor de utiliteit. Een efficiënte afvoer van alle soorten water is essentieel, zeker in stedelijke omgevingen. Het bevordert een gezond en duurzaam waterbeheer. Het gescheiden houden van hemelwater en vuilwater draagt bovendien in belangrijke mate bij aan een efficiënter gebruik van waterbronnen. Ook minimaliseert het de impact op het milieu.

Regeltechnische installaties

Regeltechnische installaties en/of gebouwbeheersystemen (GBS) worden gebruikt om technische en facilitaire installaties in een gebouw te regelen, monitoren en beheren. Door alle installaties in een gebouw volledig te integreren in één systeem en ze alleen te laten werken waar en wanneer dat nodig is, verhoogt u het comfort en vermindert u de kosten. Het is bovendien een stuk duurzamer.

Een modern gebouwbeheersysteem geeft 24/7 controle over uw gebouw en inzicht in de prestaties, ook op afstand. Wijnen Werktuigbouwkunde heeft alle specialistische kennis en kunde beschikbaar om de gebouwautomatisering voor uw project te realiseren. Op alle vlakken regelen, monitoren, beheren en onderhouden we uw installatie.

Service & onderhoud

Graag helpen we u bij het optimaal laten presteren van uw installaties. We zorgen voor maximale betrouwbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid. Onze vakmensen meten en analyseren continu de prestaties van uw installaties, optimaliseren deze waar nodig, stellen een onderhoudsplan op en rapporteren over de performance. Zo kunnen we verstoringen van installaties voorkomen. Zijn er toch zaken die gerepareerd of vervangen moeten worden, dan zijn wij binnen de afgesproken tijd ter plaatse.

Maakt een gebouwbeheersysteem (GBS) onderdeel uit van de installatie in uw gebouw, dan kunnen we alle aanwezige elektrische en werktuigbouwkundige installaties centraal en op afstand monitoren en aan sturen. Zo nodig sturen wij bij en grijpen we direct in bij storingen.

Hoe kunnen wij u helpen?

De knettergoeie vakmensen van Wijnen Werktuigbouwkunde gaan graag voor u aan de slag. Vertel ons wat uw uitdaging is en wij komen met een pragmatische oplossing. Neem contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

Wijnen Werktuigbouwkunde
+31 (0)40 290 11 60