Wijnen realiseert een nieuw én duurzaam logistiek park

23 maart 2023

Midden op het bedrijventerrein “De Krogten” in Breda realiseert Wijnen Bouw Breda het nieuwe Prinsenhil Logistics Park. Samen met Wijnen Installaties en CelektRon bouwen wij hier een duurzaam distributiecentrum bestaande uit vijf geschakelde warehouses met kantoren in een bijzondere omgeving.

Bouwen ‘met de winkel open’
Voor Prinsenhil Logistics Park startten we iets anders dan gebruikelijk. Een deel van het bestaande gebouw blijft namelijk in gebruik tijdens fase 1, de bouw van de eerste drie hallen. Om de brandveiligheid voor dit bedrijf te garanderen, is er eerst een nieuwe pompkamer en sprinklertank gerealiseerd. Nadat zij hierop waren aangesloten, startte de sloopwerkzaamheden. Een groot deel van de bestaande bebouwing wordt momenteel afgebroken, zodat wij medio mei met de nieuwbouw van fase 1 kunnen beginnen!

Zodra wij de eerste fase opleveren, zal het gevestigde bedrijf verhuizen naar zijn nieuwe onderkomen. Dan start de tweede fase: de sloop van het resterende deel van de bestaande bebouwing om plaats te maken voor de laatste twee nieuwbouwhallen. In 2025 is Breda weer een prachtig logistiek park rijker!

Een bijzondere omgeving
Prinsenhil Logistics Park komt in evenwicht te staan met de omgeving. Benieuwd wat dit inhoudt? We treffen de juiste maatregelen in het ontwerp én in de uitvoering voor het gewenste BREEAM In-Use certificaat Very Good en energielabel A+++.  Dit houdt niet enkel het toepassen van zonnepanelen en ledverlichting in, maar ook een volledig gasloos pand én een bijzondere omgeving. Om de bedrijfsgebouwen heen wordt namelijk een ecovriendelijk park aangelegd. Toekomstige medewerkers kunnen hier volop van de natuur genieten en zij zijn niet de enige. Door de juiste begroeiing te plaatsen en nestplekken in de terreininrichting te integreren, wordt de biodiversiteit zelfs versterkt. Zo ondersteunen nieuwe bloemenweides de bedreigde bijensoorten. “Al met al wordt het een prachtige omgeving. De gevels worden bedekt met klimplanten en de wadi’s voorzien we van bruggetjes. Je merkt echt dat de opdrachtgever hier goed over na heeft gedacht!” Aldus onze enthousiaste projectbegeleiders.