Taart op de bouwplaats én op kantoor!​

Afgelopen donderdag zijn onze medewerkers op alle bouwplaatsen en op kantoor verrast met een heerlijke taart. We hadden namelijk iets te vieren. Onze vernieuwde veiligheidsaanpak is namelijk beloond met de volgende trede van de Veiligheidsladder!

17 april 2023

Veilig naar de top
Wijnen Bouw beschikt vanaf heden over het certificaat Veiligheidsladder trede 3! Dit hebben we bereikt door nieuwe maatregelen te integreren om nóg veiliger te kunnen werken. Zo observeren we het gedrag op de bouwplaats van zowel onze medewerkers als die van onderaannemers. Daardoor krijgen wij een beter beeld van het veiligheidsbewustzijn. Is er oog voor mogelijk gevaarlijke situaties en durft ieder de ander hierop aan te spreken? We bespreken de observaties een op een met de betreffende medewerker, luisteren naar ze en geven ze de juiste handvaten. Veilig bouwen doe je niet alleen, dat doen wij samen als team!

Wat is de Veiligheidsladder?
De Veiligheidsladder is een meetinstrument om het bewustzijn, houding en gedrag op het gebied van veiligheid te beoordelen. Binnen Wijnen Bouw is het veiligheidsbeleid dynamisch. Zien we verbeteringen of aanvullingen? Dan vullen we dit beleid aan. Zo hebben we onze Tien Gouden Bouwplaatsregels geïntroduceerd én vertaald naar 15 verschillende talen(!), waaronder de nieuwste aanwinst Oekraïens. We spreken elkaar aan en leren van én met elkaar. Als iemand dit lastig vindt, dan kan hij/zij ook anoniem een melding maken. Hoe? Simpelweg door de QR-code te scannen op de incidentmeldingsposters op onze bouwplaatsen. Je wordt direct doorverwezen naar een online tool waar je (indien gewenst) anoniem een incident of een gevaarlijke situatie kan melden. Samen maken we veiligheid bespreekbaar, zonder met vingers te wijzen. Gaat er toch iets mis? Dan lossen we het op en delen dit als leermoment met de gehele bouwgroep.

“We hebben er met z’n allen hard voor gewerkt. Het is dan ook prachtig om te zien dat dit beloond wordt. Daarom wilden we alle bouwmedewerkers bedanken voor hun inzet!” Aldus onze KAM-coördinator Henk Biermans.