Van Maerlantlyceum
Eindhoven

Het heden en verleden gecombineerd in deze vernieuwbouw

Opdrachtgever
Bouwlocatie Eindhoven
Divisies Bouw
Het project

Klaarstomen voor de toekomst

In Eindhoven is het Van Maerlantlyceum al ruim 70 jaar een begrip. Na publicatie van de aanbesteding voor de vernieuwbouw, kwamen wij als winnaar uit de bus. Wijnen Bouw Schijndel is dan ook vol enthousiasme begonnen en zorgt ervoor dat de school wordt klaargestoomd voor de toekomst. En de rijke historie? Die wordt behouden.

Start bouw!

De sloopwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Om de wederopbouw te vieren, werden we op woensdag 22 maart uitgenodigd voor de start bouw viering. We kregen het verzoek of we hier iets leuks voor konden bedenken en dat is gelukt! Onze uitvoerder Wilfried Pellemans heeft een viertal leerlingen van het Van Maerlantlyceum geïnstrueerd over metselen. Onder het toeziend oog van onder andere hun conrector, medewerkers van Ons Middelbaar Onderwijs en de Gemeente Eindhoven metselden deze leerlingen de allereerste steen van dit schoolgebouw! Ze brachten een flinke laag cement aan, plaatsten de steen en controleerden het metselwerk met behulp van een waterpas. Hun prestatie werd beloond met een daverend applaus. Hierna liepen we gezamenlijk een ronde door het bestaande gebouw en sloten de ochtend af met een hapje en een drankje.

Een monumentale vernieuwbouw

Het rijksmonumentale schoolgebouw stamt uit 1953 en was toe aan vernieuwing. Daarom worden de bestaande gebouwen gestript, herbouwd en verduurzaamd. We bouwen een nieuwbouwdeel bestaande uit vier verdiepingen tegen de bestaande gevels aan. Daarnaast creëren we onder andere een nieuwe entree, een nieuw atrium en ruime multifunctionele lokalen. De oorspronkelijke elementen zoals de buitengevels en de wenteltrap worden behouden en in ere hersteld. Zo ontstaat er een prachtige combinatie tussen het heden en het verleden. Tot slot wordt het terrein vergroend, zodat dit beter aansluit bij de parkachtige omgeving. In de zomer van 2024 zal Eindhoven een vernieuwde school rijker zijn op een prachtige locatie, waar leerlingen van én met elkaar kunnen leren.