Van der Valk
Venlo

Imposante hoteltoren van ruim 52 meter hoog

Opdrachtgever Van der Valk
Bouwlocatie Venlo
Divisies Bouw
Het project

Van der Valk Hotel Venlo​

Voor Van der Valk Hotel Venlo heeft Wijnen Bouw een nieuwe hoteltoren gerealiseerd van ruim 52 meter hoog. De hoteltoren is volledig onderkelderd en bestaat uit dertien verdiepingen. Er zijn 168 nieuwe hotelkamers gerealiseerd, 12 vergaderzalen inclusief een auditorium, een welnessruimte, fitnessruimte en een indoor zwembad. Het was een bijzonder project, waarbij tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden het naastgelegen hotelgebouw open bleef voor haar gasten. De prachtige hoteltoren is van grote afstand te bewonderen.

Speciaal ontwikkeld beton

De volledig onderkelderde hoteltoren was een interessante uitdaging voor ‘onze jongens’. De kelderfundering moest sterk genoeg zijn om het 13 verdiepingen hoge gebouw te kunnen dragen. Daarom hebben wij een betonexpert ingeschakeld om de juiste samenstelling van de funderingslaag te bepalen. Na diverse testen en aanpassingen vonden we de perfecte opbouw: drie verschillende lagen beton met elk een andere samenstelling. Deze unieke samenstelling zorgde ervoor dat de temperatuur van het beton tijdens het storten stabiel bleef, met een ijzersterk eindresultaat!

Op de grote dag van de betonstort hebben we binnen 19 uur in totaal 2640m³ beton gestort met behulp van 330 betonmixers en 3 betonpompen. Deze funderingslaag werd in totaal twee meter dik! De hotelgasten in het bestaande hotelgebouw konden van het schouwspel meegenieten onder het genot van een speciaal ‘betonontbijtje’.​​

Bouwen op snelheid

Zodra de fundering was gestort, zijn we begonnen aan de opbouw van de dertien verdiepingen. De eerste drie etages zijn opgebouwd met behulp van gestort beton. Voor de overige elf hebben we gewerkt met geprefabriceerd beton. Met de onder- en nevenaannemers hadden we een dusdanige strakke planning afgestemd, waardoor iedere partij op de voet werd gevolgd door de volgende bouwpartner. Door een goede projectaansturing en veelvuldig gebruik van prefab elementen hebben we het hotel in een rap tempo gerealiseerd.

Duurzaam, luxe en comfort

​Als je nu het nieuwe hotel van het Van der Valk Hotel Venlo binnenstapt, dan valt de prachtige hal direct op. Het hotel straalt luxe en comfort uit en tegelijkertijd een hoge mate van duurzaamheid. De nieuwe hoteltoren is een pilot op het gebied van cradle to cradle (C2C) voor toekomstige hotels. We hebben onderzoek gedaan naar duurzame en C2C gecertificeerde bouwmaterialen en bouwden onder andere met hergebruikt beton en FSC gecertificeerd hout. Door de juiste maatregelen te nemen, behoudt het Van Der Valk Hotel Venlo de Green Key: een internationaal keurmerk voor duurzaamheid.