Prinsenhil Logistics Park
Breda

Duurzaam distributiecentrum met kantoren

Opdrachtgever WDP
Bouwlocatie Breda
BREEAM ambitie Very Good
Het project

Een nieuw én duurzaam logistiek park

Midden op het bedrijventerrein “De Krogten” in Breda realiseert Wijnen Bouw Breda het nieuwe Prinsenhil Logistics Park. Samen met Wijnen Elektrotechniek, Wijnen Sprinkler en Wijnen Werktuigbouwkunde bouwen wij hier een duurzaam distributiecentrum bestaande uit vijf geschakelde warehouses met kantoren in een bijzondere omgeving.

Bouwen ‘met de winkel open’

Voor Prinsenhil Logistics Park startten we iets anders dan gebruikelijk. Een deel van het bestaande gebouw blijft namelijk in gebruik tijdens fase 1, de bouw van de eerste drie hallen. Om de brandveiligheid voor dit bedrijf te garanderen, is er eerst een nieuwe pompkamer en sprinklertank gerealiseerd. Nadat zij hierop waren aangesloten, startte de sloopwerkzaamheden. De bestaande bebouwing is inmiddels afgebroken waarna wij in mei met de nieuwbouw van fase 1 konden beginnen!

Zodra wij de eerste fase opleveren, zal het gevestigde bedrijf verhuizen naar zijn nieuwe onderkomen. Dan start de tweede fase: de sloop van het resterende deel van de bestaande bebouwing om plaats te maken voor de laatste twee nieuwbouwhallen. In 2025 is Breda weer een prachtig logistiek park rijker!

Een bijzondere omgeving

Prinsenhil Logistics Park komt in evenwicht te staan met de omgeving. Benieuwd wat dit inhoudt? We treffen de juiste maatregelen in het ontwerp én in de uitvoering voor het gewenste BREEAM In-Use certificaat Very Good en energielabel A+++.  Dit houdt niet enkel het toepassen van zonnepanelen en ledverlichting in, maar ook een volledig gasloos pand én een bijzondere omgeving. Om de bedrijfsgebouwen heen wordt namelijk een ecovriendelijk park aangelegd. Toekomstige medewerkers kunnen hier volop van de natuur genieten en zij zijn niet de enige. Door de juiste begroeiing te plaatsen en nestplekken in de terreininrichting te integreren, wordt de biodiversiteit zelfs versterkt. Zo ondersteunen nieuwe bloemenweides de bedreigde bijensoorten. “Al met al wordt het een prachtige omgeving. De gevels worden bedekt met klimplanten en de wadi’s voorzien we van bruggetjes. Je merkt echt dat de opdrachtgever hier goed over na heeft gedacht!” Aldus onze enthousiaste projectbegeleiders.

BREEAM

BREEAM Ambitie: Very Good
Status: In uitvoering

Samenwerkers

Opdrachtgever:
Architect:
Constructeur:
BREEAM-Assessor:
BREEAM-Expert:
Aannemer bouwkundig:
Aannemer elektrotechniek:
Aannemer werktuigbouwkundig:

Keurmerken

Er is op dit moment nog geen informatie bekend.

Duurzame maatregelen

Er is op dit moment nog geen informatie bekend.

Bouwproces beelden

Klachten en complimenten

Dit project heeft tot op heden geen klachten of complimenten ontvangen.

Documenten

Er zijn op dit moment nog geen documenten beschikbaar.