SHI non-food products
Asten

Hoofdkantoor met warehouse

Opdrachtgever Focus real estate
Bouwlocatie Asten
BREEAM ambitie Good
Divisies BouwVastgoed
Het project

Op bedrijventerrein het Hoogveld in Asten heeft Wijnen Bouw in opdracht van Focus Real Estate een nieuw distributiecentrum gerealiseerd voor SHI non-food concepts. Het distributiecentrum inclusief kantoorruimte heeft een grondoppervlakte van circa 20.000m2 en staat op een terrein van ca. 38.000m2.

SHI non-food concepts

SHI non-food concepts is een technische groothandel met een groeiend assortiment in elektra, ijzerwaren, verfbenodigdheden, sanitair en multimedia. De laatste jaren was de technische groothandel als het ware uit zijn jasje gegroeid. Er zijn op diverse locaties opslagruimtes gehuurd waardoor de wens ontstond om dit te centraliseren gecombineerd met een nieuw hoofdkantoor. Doordat het grootste deel van het personeel in de directe omgeving van Asten woont, was het dan ook de wens van SHI om in of nabij Asten een nieuw hoofdkantoor te vinden. En dat is gelukt!

Een nieuw hoofdkantoor

Het nieuwe hoofdkantoor bestaat uit drie bouwlagen en een nieuw warehouse met een semiautomatisch magazijn, twee tussenvloeren met stellingen voor het orderpikken en verschillende in- en ompaklijnen. Daarnaast komt er een grotere sociale werkplaats.