PLUS ULTRA
Amsterdam

Multi-tenantgebouw op een prominente locatie gelegen bij het AMC

Opdrachtgever Kadans Science Partner
Bouwlocatie Amsterdam
BREEAM ambitie Outstanding
Divisies Bouw
Het project

Plus Ultra Amsterdam, een innovatief multi-tenant bedrijfsgebouw met laboratoria en kantoren. Dit is het eerste bouwwerk dat wij realiseren op het nieuwe Medical Business Park Amsterdam!

Een unieke locatie

De eerste aanwinst van het Medical Business Park Amsterdam komt vlakbij het Academisch Medisch Centrum te liggen. Plus Ultra Amsterdam bestaat uit laboratoria en kantoorruimtes verdeeld over zeven bouwlagen. Het gebouw krijgt daarnaast een ondergrondse parkeerplaats. Door de (gedeelde) lab-faciliteiten en gemeenschappelijke voorzieningen worden wetenschappers en startups gestimuleerd tot samenwerking.

Innovatief duurzaam

Wijnen Bouw realiseert Plus Ultra Amsterdam naar BREAAM-ambitie Outstanding. Samen met onze bouwpartners bepalen we de juiste duurzame maatregelen. Zo verwerken we de 1500m² aan zonnepanelen niet alleen op het dak, maar ook op innovatieve wijze in de lamellen tegen de gevel. De lamellen hebben een dubbele functie: zonnecollectoren én zonwering. Daarnaast krijgt Plus Ultra Amsterdam een retentiedak, dat het regenwater opvangt en gebruikt wordt om het sanitair door te spoelen. Het werkt als vertraagde afvoer van hemelwater en draagt bij aan de (passieve) koeling van het gebouw. Wij bouwen niet zomaar goed, wij bouwen outstanding!

Wijnen Bouw-waardige bouwplaats

Het gehele bouwproces is door het projectteam van Wijnen Bouw tot in de puntjes voorbereid. De bouwplaats lag tussen het AMC en parkeerplaats P6 in. Aardig wat voetgangers kwamen tijdens het bouwproces uit nieuwsgierigheid even kijken. Daarom is vooraf samen met de gemeente en het AMC een uitgebreid BLVC-plan opgesteld. Direct naast de bouwplaats staat een energiecentrale met koeltorens welk een zuigend effect veroorzaken. Onze bouwplaats hebben wij zodanig ingericht dat deze overlast en vervuiling minimaliseerde.