Bedrijfsgebouw Van Gelder Groente en Fruit
Ridderkerk

Bedrijfscomplex met magazijn, productiehal, experience center en esthetisch kader

Opdrachtgever Van Gelder Groente en Fruit
Bouwlocatie Ridderkerk
BREEAM ambitie Outstanding
Divisies Bouw
Het project

Van Gelder is een toonaangevende, hypermoderne leverancier van aardappels, groente en fruit. Om in te spelen op de groei van het bedrijf, is er in Ridderkerk vlakbij de A15 een nieuw bedrijfscomplex gerealiseerd.

​Met de nieuwbouw wil dit oer-Hollandse bedrijf niet alleen de bedrijfsprocessen structureren, maar met een experience-center vooral een duidelijk beeldmerk creëren waarbij beleving centraal staat.

Het nieuwbouwproject van Gelder groente & fruit is gesitueerd op het gebied Nieuw Reijerwaard te Ridderkerk en heeft een oppervlakte van ca. 13.792 m². Het gebouw bestaat uit 4 bouwdelen: het magazijn, productiehal, experience center en een esthetisch kader grenzend aan het experience center.

Kantoorruimtes zijn verdeeld over drie bouwlagen met een totaal vloeroppervlak van ca. 1930m². Daarnaast is er tevens 2331m² ruimte als bijeenkomstfunctie. Verder telt het project 1.500.000 kg constructiestaal, 13.160 m² stalen dakplaten  2.777 m³ dakisolatie, 5.470 m² gevelbeplating, 3016m² vliesgevel/dak en 346 m² kozijnen.