Bouw van De Boterfabriek gaat van start!

22 juni 2023

Ruim een jaar geleden stapten we op uitnodiging van ontwikkelaar MWPO in het bouwteam voor de herontwikkeling van een van de oudste fabrieken van Nijmegen: De Boterfabriek. Nu is het dan eindelijk zover. We zijn gestart met de grootschalige transformatie en de realisatie van de nieuwbouwappartementen en -woningen in deze prachtige omgeving aan het Krayenhoffpark.

Herbeleven van 142 jaar historie
De herontwikkeling van de Boterfabriek is meer dan slechts een knipoog naar het verleden. De oorspronkelijke Batava Margarinefabriek stamt uit 1881 en wordt omgetoverd tot 25 appartementen met een plafondhoogte van ruim vier meter! De aangrenzende bedrijfspanden en loodsen zijn al gesloopt en maken ruimte voor vijf nieuwbouwblokken bestaande uit 80 huurappartementen en 9 grondgebonden huurwoningen. Met de auto’s in de nieuwe ondergrondse parkeergarage, kunnen toekomstige bewoners volop genieten van het groene autovrije park dat de woningen omringt. Een “gesmeerd” project, daar gaan we voor!

“In dit project vullen nieuwbouw en historische oudbouw elkaar perfect aan. We brengen de allure van weleer terug in een nieuwe functie en zetten De Boterfabriek terug op de kaart!” Vertelt onze commercieel manager Ardy enthousiast.

Goede samenwerking
Dat het “boterde” tussen MWPO en Wijnen bleek in een vroeg stadium. Zowel MWPO als wijzelf zijn vanaf het begin kritisch op de plannen, de details, de maakbaarheid én op de uitvoeringspartners geweest. Samen hebben we de neuzen de juiste kant opgezet en het plan in samenspraak met Houben Van Mierlo Architecten en Pieters Bouwtechniek uitvoeringsgereed gemaakt. Deze wederzijdse klik heeft zich al bewezen. Ondanks dat er nog geen steen is gemetseld, zijn we al in gesprek met MWPO over een volgend project!

Dit project wordt uitgevoerd door Wijnen Bouw Horst.

Meer over het project